8 august 2008

Ultima zi din primul vis

Devenisei exact ceea ce imi doream!Erai exact ceea ce vroiam!Stateam pana dimineata de vorba cu tine,si tot nu ma plictiseam de tine!Ma faceai sa visez,sa sper,sa zbor,sa ajung la stele,sa le iau in mana si sa iti spun"uite ce captura frumoasa am!".
Zilele s-au scurs,si desi stiam ca o sa se intample asta,deoarece exista o distanta intre noi,am ajuns la ziua aia de care imi era teama...exact ziua in care mi-ai spus " Stii,eu in momentul de fata sunt cu o fata,care imi place foarte mult!"
Nu stiam ce sa spun,desi..cu tarie ti-am spus ca iti doresc sa fii fericit!Si asa si era!nu iti doream raul,deoarece erai exact ceea ce iubeam!exact ceea ce visam!
Zilele se scurgeau,si culmea spre defavoarea mea...deoarece tu erai mereu cu ea,eu intrasem in umbra....exact momentul de care imi era teama ajunsese la limite.
Dupa un an,ma bagi iar in seama.desi esti cu ea,si iti doresc tot binele din lume,tu inca umblii prin lumea mea....Imi faci rau,desi nu-ti dai seama!Imi fac rau si eu,desi sunt nesatula si tot vreau sa vorbesc cu tine mereu!
Am ajuns sa vreau sa zbor,daar aripile mele sunt taiate!Mi le-am taiat singura fara sa vreau!

Ma doare,dar vreau sa ma ridic singura!!!

DoAr O AmInTiRe

Ne-am cunoscut cu ajutorul prietenilor.Am zambit unul la celalalt toata seara,fara sa ne adresam vre-un cuvant.Imi era teama sa iti spun ceva,ma gandeam ca te supar,si dupa voi pierde din vizor acel zambet plin de speranta.Tu oare de ce nu ai facut-o?Oare aveai acelasi motiv,sau motivul tau era altul?NU stiu ce sa mai cred.
Uite ca acum ne-am despartit,fiecare o ia pe drumul sau,spre casa.
Ma plimb singura,de nebuna,cu castile in ureche,si fara oprire ma indrept inspre casa.
La un moment dat,umbra din spatele meu,ma prinde de spate.Speriata scot castile din ureche si ma intorc.Esti tu,si alaturi de tine ai zambetul acela plin de rafinament,plin de speranta,iluzie...O voce fina ma intreaba"nu vrei sa calcam prin acelasi loc amandoi in aceeasi secunda?"
Raspunsul meu iar nu poate fi articulat.As vrea sa iti spun da,dar parca gura imi este cusuta,si lasa la vedere doar un zambet finut,care daca l-am lua drept raspun ar fi"mai intrebi?"
Mergem amandoi,fara sa vorbim.Toata lumea din jurul nostru vorbeste.Sunt invaluita intr-un nor de vorbe,dar eu nu pot vorbi.Am langa mine persoana pe care de mult mi-o doresc,dar imi este teama sa ii spun ceva,deoarece nu vreau s-o pierd,sa pierd parfumul,glumele lui pe care le ascult mereu,desi poate el crede ca nu le stiu,dar eu le invat pe toate,ca mai tarziu sa ii aduc aminte,asta daca va exista acel"mai tarziu".
Am ajuns in fata scarii."Am ajuns!Aici locuiesc!" am reusit sa spun...ma simt ca un copil mic,care abia invata sa vorbeasca,care nu stie daca a spus bine ceea ce a spus,sau daca mai are de progresat...Ma indepartez usor de tine,dar ma opresti...Imi daruiesti iar un zambet scos din cufarul minunat,urmat de niste cuvinte pe care pana acum nu le-am inteles"Vreau sa completez amintirea ta".
Acum stau iar printre prietenii nostri...iti simt lipsa zambetului tau,iti simt lipsa glumelor tale...Imi fac tupeu si intreb de tine,iar Radu,varul tau imi raspunde "Man,da Radoo a intrat la facultate la Bucuresti si a plecat de azi noapte incolo,ca vrea sa se acomodeze,caci este sattul de cutia asta cu capac care ne distruge visele!"
Acum realizez de ce vroiai tu sa completezi aceea amintire...ai reusit s-o completezi si sa pleci cu ea cat ai putut de departe...Ai evadat din universul pe care eu doream sa il conturez,sa il fac al nostru.
Acum....esti doar o amintire,una placuta,pe care nu o voi sterge curand din cartea cu povesti,desi sper sa iti mearga bine acolo unde esti !

7 august 2008

ce zii.....

Ma trezesc cu un sunet idiot in ureche...e ceasul ala care in fiecare dimineata imi spune ca e timpul sa ma trezesc,sa nu mai lenevesc in patul asta imens cum fac in fiecare zi...Il inchid...ma trezesc...ma indrept inspre baie..of...am uitat sa deschid usa..cred ca iar imi apare un cucui,dar nu-i nimic,trece.
Ma intorc in camera mai putin somnoroasa decat am plecat.Deschid calculatorul....deschid mess-ul si winampul...nici nu apuc sa deschid bine muzica,ca acceasi persoana pe care spun de cam doua luni ca o sterg din lista apare online....
Bine ca l-am dat pe invizibil,si nu stie ca inca mai am id-ul lui.
La radio se aude o melodie frumoasa...cand...vad o fereastra deschizandu-se...ups..e el...stai:D asta e pentru mine...numai si numai pentru mine:)
citesc fara oprire..cand..realizez ca defapt face lafel...s-a despartit iar de prietena lui si vrea s-o faca geloasa..lasa-l sa astepte..eu imi astept in continuare nebunul care va stii sa ma faca sa zambesc,nu sa plang....
Ma intorc la melodia mea,dupa ce mi-am facut tupeu si l-am aranjat,punandu-l la ignore...
UIte ca am conturat un zambet,uite ca am zambit fara sa se chinuie cineva.

Ma indrept spre pat,dar de data asta nu sa ma asez iar in el si sa ma pierd intre perne si cearceafuri...ci sa-l fac..
Inchid calculatorul...azi am chef sa ies cu rolele si nimeni nu ma va oprii..de azi am chef sa zambesc,nu sa plang dupa un baiat care vrea sa faca mereu fetele sa sufere.

Si de astazi,nu mai am de gand sa-l astept pe acel baiat...chiar de acum voi zambi fara ajutorul nimanui!!!!

6 august 2008

Ce-am invatat

Am invatat ca trecutul si circumstantele ti-ar putea influenta
personalitatea
Dar ca TU esti responsabil pentru ceea ce devii
Am invatat ca, daca doi oameni se cearta, nu inseamna ca nu se iubesc
Si nici faptul ca nu se cearta nu dovedeste ca se iubesc.
Am invatat ca uneori trebuie sa pui persoana pe primul loc
Si nu faptele sale
Am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru
Si pot vedea ceva total diferit
Am invatat ca indiferent de consecinte
Cei care sunt cinstiti cu ei insisi ajung mai departe in viata
Am invatat ca viata iti poate fi schimbata in cateva ore
De catre oameni care nici nu te cunosc.

Realiatea...

Nu exista minciuni
Doar adevar nedemonstrat,
Nu exista curve,
Doar femei la agatat
Nu exista analfabeti,
Doar oamnei ce nu gandesk
Nu exista prieteni,
Doar marionete ce vorbesk
Nu exista dispret,
Doar un sentiment de greata
Nu exista jigniri,
Doar vorbe spuse pe fata
Nu exista prosti
Doar golani inconstienti
Nu exista inculti,
Doar oameni nu prea destepti
Nu exista lenesi,
Doar oameni mult prea flexati
Cum nu exista aurolaci,
Doar copii liberi lasati
Nu exista moarte,
Doar o cale de scapare
Nu exista ,,vreau sa mor"
Doar dorinta de evadare
Nu exista bucurie,
Doar o stare de extaz
Nu exista iubire,
Doar ura spusa cu-alt glas
Nu exista ratati,
Doar copii fara viitor,
Cum nu exista nici vise,
Doar adevar q alt decor.
Realitatea-i mult prea dura,
Iar adevarul dureros,
Dar nu exista realitate
Cu fundalul bleu sau roz

POVESTE COLUMBIANA

Se spune ca odata s-au adunat la un loc,pe pamant, toate sentimentele si calitatile omenesti.Cand PLICTISEALA a cascat pentru a 3 a oara, NEBUNIA; nebuna ca de obicei,le-a propus:"ne jucam de-a vatiascunselea?". INTRIGA a ridicat spranceana intrigata si CURIOZITATEA,fara sa se poata abtine,a intrebat:"de-a vatiascunselea?ce este asta?"
"Este ceva pe care l-am inventat eu a explicat NEBUNIA;eu imi acopar fata si incep sa numar de la 1 la un milion in timp ce voi va ascundeti;cand termin de numarat,trebuie sa merg sa va caut si,dupa ce v-am gasit pe toti,altul va lua locul meu si va continua jocul"
ENTUZIASMUL a dansat la brat cu EUFORIA. BUCURIA a sarit de atatea ori incat a reusit sa o convinga pe INDOIALA si chiar si pe APATIE,pe care niciodata nu o intereseaza nimic. Dar nu au vrut toti sa participe:ADEVARUL a preferat sa nu se ascunda:"de ce?" pt ca pana la urma tot il gaseau, LASITATEA nu a indraznit sa riste,iar MANDRIA a fost de parere ca era un joc foarte prost(desi,de fapt,ceea ce o deranja era ca ideea nu fusese a ei)
"unu,doi,trei ... " a inceput sa numere NEBUNIA, prima care s-a ascuns a fost LENEA,care cum ii sta in fire s-a ascuns dupa prima piatra intalnita-n drum, CREDINTA s-a ridicat la cer iar INVIDIA s-a ascuns dupa umbra TRIUMFULUI care cu forte proprii reuseste sa se urce in coroana celui mai inalt copac. GENEROZITATEA nu reusea sa se ascunda pt ca fiecare loc pe care-l gasea i se parea minunat pt unul din prietenii sai:"un lac cristalin? ideal pt FRUMUSETE"; "scorbura unui copac? perfect pt TIMIDITATE", "zborul unui fluture? cel mai bun loc pt SENZUALITATE ", o rafala de vant? nemaipomenit pt LIBERTATE" ... pana la urma s-a ascuns intr-o raza de soare.
EGOISMUL in schimb a gasit de la inceput un loc foarte bun:aerisit,comod si numai pt el.
MINCIUNA s-a ascuns dupa propria ei imaginatie. PASIUNEA si DORINTA in centrul vulcanilor. UITAREA a uitat unde s-a ascuns, ma rog nu conteaza.
Cand nebunia a ajuns la 999.999 DRAGOSTEA nu gasise un loc unde sa se ascunda pt ca toate erau ocupate.Pana a zarit o tufa de trandafiri si induiosata a hotarat sa se ascunda in florile ei.
Tepii trandafirilor i-au zgariat ochii, iar de atunci DRAGOSTEA ESTE OARBA IAR NEBUNIA O INSOTESTE LA FIECARE PAS

~ cazatura provoaca vanataie

Boy - Ceau draga
Girl – Ceau
Boy – Mi-ai lipsit azi la scoala. Unde ai fost?
Girl - Scuze, a trebuit sa ma duk la medic.
Boy - Oh de ce?
Girl – Nu-I nimic…un control de rutina
Boy – Ok
Girl - Am pierdut ceva?
Boy - Nu, doar niste notite
Girl - Ok
boy - Yeah
Girl - Am o intrebare:
Boy - Zi
Girl - Cat de mult ma iubesti?
Boy - Sti ca te iubesc, pui
Girl - Yeah ...
Boy - De ce intrebi? S`a intamplat ceva?
Girl - Nu. Nu s`a intamplat nimic
Boy – Bine
Girl - Cat de mult iti pasa de mine?
Boy - As muri pentru tine
Girl - Chiar?
Boy - Da draga. Dar s`a intamplat ceva?
Girl - Nu. Sunt bine
Boy - Bine. Asa sper.
Girl - Chiar ai muri pentru mine?
Boy - M`as impusca pentru tine oricand
Girl - Chiar?
Boy - Da. Hai pui, s`a intamplat ceva?
Girl - Sunt bine!!!
Girl - Trebuie sa plec. Ne vedem maine
Boy - Bine. Ceau. Te iubesc
Girl - Te iubesc!

Ziua urmatoare la scoala

Boy – Mi`ai vazut prietena astazi?
Mate – Nu
Boy – Oh
Mate - Dar a fost ea ieri aici nu?
Boy – Da, shtiu
Mate - Dar stii cum sunt fetele…
Boy – Yeah
Mate- Ce mai zici?
Boy - Ma duk la ore.
Mate - Ne vedem mai tarziu.

In aceeiasi seara
-ring-
-ring-

Girl - Alo?
Boy - De ce nu ai fost azi la scoala?
Girl - M`am simtit un pik rau.
Boy - Eshti bine aqma?
Girl - Trebuie sa plec….vrea mama sa vorbeasca la telefon
Boy - O sa astept
Girl - S`ar putea sa dureze…te sun eu mai tarziu
Boy - Bine. Te iubesc
Girl - Eu cred ca ar trebui sa ne despartzim
Boy - CE??? DE CE???
Girl - Te iubesc
>click < (inchide telefonul)

Fata nu vine 3 saptamani la scoala si nu raspunde nici la telefon

Boy - Ceau. Ce faci?
Mate - Nimic. Ai mai vorbit cu fosta ta prietena?
Boy – Nu.
Mate - Deci nu ai aflat?
Boy - Ce sa aflu?
Mate - Cred k ar trebui sa iti spun ea ce s`a intamplat
Boy - Amice…ce s`a intamplat?
Mate - Suna la numarul asta…433-555-3468

Baiatul suna la numarul acela dupa ore

-ring-
-ring-

Voice - Buna. Aici spitalul
Boy - Poftim? Trebuie sa fi gresit numarul. Imi caut prietena
Voice - Care este numele ei?

baiatul ii da informatiile

Voice - Da. Este pacienta noastra in momentul de fata.
Boy - Ce naiba? Ce s`a intamplat?
Voice - Camera ei este 466, corpul A
Boy - Ce s`a intamplat?
Voice - Mai bine veniti la spital
Boy - STAI!!! NU!!!
*dial tone*

Baiatul merge la spital.camera 466, corpul A. Fata sta intinsa pe patul de spital
Boy: - Esti bine?
Girl - ..........
Boy - Scumpo te rog spune ceva
Girl - Eu…
Boy - Ce???
Girl - Am cancer. Doar aparatele ma tin in viata….in seara asta ma vor deconecta.
Boy - Ce naiba?de ce? De ce nu mi`ai zis nimic?
Girl - Nu vroiam sa te fac sa suferi.
Boy - Dar eu te iubesc…..plange
Girl - Si io te iubesc.nu fi trist.eu intotdeauna o sa fiu alaturi de tine.
Nurse - Orele de vizita s`au terminat.

Baiatul pleaca, fata este deconectata de la aparate si moare

Ziua urmatoare:

Baiatul este gasit mort cu un pistol in mana si un billet langa…

In billet scria:

Am luat un glont pentru ea
Asa cum am zis ca voi muri pentru ea

Universul asta e atat de incomod,plin de chestii fara rost,fara importanta,ocupat de oameni fara maniere,fara inima,sau cu inima de piatra,si oricat am lupta sa scapam dintr-ul loc,ne trezim in altul,care este mult mai incomod ca cel de care am scapat...