9 aprilie 2008

greseala....

Toti gresim....
Toti gresim in toate,chiar si fara sa vrem,dar gresim,si cu aceea greseala,de obicei ranim pe cineva,si pe cineva la care tinem,dar...asta este,se mai intampla.
Daca ne dam seama ca gresim,ne cerem scuze,si suntem iertati.Dar daca desi ne-am dat seama ca am gresit si nu ne-am cerut scuze,o sa simtim mereu o durere in suflet,gandindu-ne ca cineva a plans din cauza noastra,gandindu-ne ca cineva a suferit din cauza noastra.
Dar asa facem noi mereu,nu vedem ca ii facem pe cei din jur ca sufera,dar cand noi suferim,repede ne vedem,si il acuzam pe cel care ne-a facut sa suferim ca a facut-o intentionat,dar poate el nu are nici o vina!


"nu mai acuza pe cel de langa tine ca te raneste,cand si tu il ranesti si nu iti dai seama!"

M-am schimbat

Ascult o melodie....una ritmatica...si..culmea...ceva ma deranjeaza.
Sunt glasurile de copii care se joaca in spatele blocului.
Stau si ma uit la ei si un zambet mi se contureaza,cand imi aduc aminte ca acum nu foarte mult timp,eram si eu lafel ca ei,faceam o galagie si ii deranjam pe vecini,dar nu imi pasa,deoarece eu ma distram,ma jucam cu prietenii.
Parca atunci traiam un vis,in care regulile erau facute de noi,si tot de noi incalcate,dar nu ne certa nimeni,nu ne acuza nimeni de incalcarea lor.
Acum...nimic nu mai este lafel:-<...Din jocurile pe care le jucam odata,nu a mai ramas nimic...odata cu cresterea noastra,am schimbat tot,si jocuri,si prieteni,iar acum,regulile sunt generale,facut de un adult,iar daca sunt incalcate,primim o pedeapsa.
Atunci ne jucam pana seara tarziu,nu aveam atatea ore,si ne facea placere sa stam la ore atat cat tineau.
Acum...ne saturam de ore,si chiulim macar de la o ora din cele 6-7 pe care le avem pe zi,seara trebuie sa fim devreme acasa,deoarece in ziua urmatoare o luam de la capat,si pe zi ce trece,incalcam din ce in ce mai multe reguli,chiar daca nu vrem.

Ne-am schimbat,m-am schimbat!
Mi-e dor sa fiu doar un copil,sa fac eu regulile,si eu sa le incarc,dar fara sa ma certe cineva.

Vreau sa fiu iar copil!
Universul asta e atat de incomod,plin de chestii fara rost,fara importanta,ocupat de oameni fara maniere,fara inima,sau cu inima de piatra,si oricat am lupta sa scapam dintr-ul loc,ne trezim in altul,care este mult mai incomod ca cel de care am scapat...